Predstavite se

Dobrodošli na root.hr! Ovdje se možete predstaviti zajednici. Recite nam tko ste, čime se bavite, koje tehnologije koristite i što vas dovelo na naš forum. Ne bojte se, mi ne grizemo! :blush:

ko je koristio warezhr onda me pozna.

za sve ostale

bavim se webovima u WP, volim LEGO kockice, a ovo su neki moji projekti

steamlab.hr

finlab.com.hr

netlab.com.hr

prymlab.com

pickabrick.hr

poslovniweb.com

platikarti.com

virtualni-ured-sveta-nedelja.hr

brickpit.eu

1 lajk

bok svima!
Zanat sam kovao 90ih i ranih 00ih na Srcu, a danas sam “Head of Digital Production and Technology” u jednoj agenciji.

U slobodno vrijeme radim svašta, od webova u wp-u, 3D modeliranja/rendera, aviomodelarstvo, pa sve do šarafanja namještaja (ali samo za svoje potrebe :slight_smile:)…

2 lajka

@vorDa @sudo willkommen :clinking_beer_mugs:

Bok svima. Dežurni hoarder koji spašava svaki komad hardveraja koji se još može koristiti na ovaj ili onaj način :smiley: Zadnje vrijeme više plazim po društvenim mrežama nego po dediciranim IT krugovima pošto složbeno ne delam u industriji više. Projekat vrijedan spomena za koji neki već i znaju:

5 lajkova

Zdravo Svima sta da kazem, pocinjao na nekadasnjem Dalibors27 a prvi moj projekat je bio kad sam bio suvlasnik i osnivac BalkanDownload, ucio se ranih 2000 tih godina, a da nas pored freelance posla radim u gaming industriji.

1 lajk

Pozdrav. 30 godina u IT. Karijeru poceo sredinom ‘90-ih kao softveras/hardveras, veci dio karijere kao hardveras, zadnjih nekoliko godina mlatim praznu slamu kod korisnika. Jos uvijek smatram da su 4:3 monitori jedini ispravni put. Pisao sam blog “informaticar starog kova”.

5 lajkova

Pozdrav svima,
Jedno 20.-ak godina u IT-u, od toga 8 godina u enterprise-u na Zapadu.
Prvi doticaj s hardware-om je bio kad mi je dosadilo placati, tj. traziti roditelje da plate +300kn za zamjenu 56k modema koji su izgarali na redovnoj bazi.
Pretpostavljam zbog blizine trafostanice i oscilacija u naponu. Nikad nisam to detaljno istrazio.
Nakon toga sam sam upgrade-ao GeForce2 MX400 64MB karticu u PC-u s nekom Radeon-kom od 256MB.
Tim sam sluzbeno zapoceo karijeru u IT-u kao mali iz susjedstva, “odnesi njemu, on se u to razumije”.
I dan danas se rado sjetim tih momenata, tog osjecaja ponosa. :slight_smile:
To me je zapravo i stavilo na ovaj career path.
Slobodno vrijeme provodim s zenom i malim, sviram gitare, pisem kod i odrzavam svoje app-ove kao side hustle.
I da, imam obe knjige od @kmiric, i to potpisane.

3 lajka

Jaci si od mene, i ja ih imam ali nepotpisane. :grin:

1 lajk

I dan-danas vristim na “Maknen se od laptopa i predan njoj štafetnu palicu. Ona uđe u fejs, pa u Photos i slavodobitno kaže: “Mali šta me zajebaješ, jel vidiš da su sve slike ode.” :smiley: :smiley:

1 lajk

Ček @kmiric je zvijezda :star: ? Morao sam ga Googlati (jbg, živim tek 5 god u HR).

Kakva zvijezda, obicni IT-ovac sa mozda malo smisla za humor.

ja sam ju zamijenio sa GeForce 4 Titanium! :smiling_face_with_three_hearts:

1 lajk

Pozdrav svima! Sistemaš sa 20-ak godina staža u IT-u. Prvo “ozbiljno” računalo se složilo 2001. godine i nije se prestalo modificirati sljedećih godinu dana - Athlon XP 1600+ Palomino, ABIT NF7, GeForce 2 (vrlo brzo pređoh na 4 Titanium), 512MB RAMA i 755DFX monitor. Iste godine izbacujem web za osnovnu školu koju sam pohađao i lokalni portal s vijestima, uzimam prve kune i mislim si: nije ovo loše! Kako sam samo bio u krivu. Ponekad pišem članke za IT publikacije, ostatak vremena lutam Europom sa fotoaparatom. Povedem nekad i ženu. Jedna od stvari koju najteže podnosim u IT svijetu je kućno prijateljstvo s @kmiric.

2 lajka

Potvrdujem izrijek cijenjenog kolege @nbarbaric, a kad vec spominjemo prva racunala (ajde za ovu priliku ostat cemo u PC kompatibilnom svijetu da ne idemo u ‘80-e) 80486 DX4 na 100 MHz, X MB SIMM (zaboravio koliko). Prvi upgrade je bio na 120 MHz, a to je bilo vrijeme kad su u istu plocu isli Intel, AMD i Cyrix.

Prelazak na SDRAM je bio killer. Zajedno sa 66 MHz FSB.

Najvece olaksanje u mojoj karijeri je bilo kad smo napustili BNC.

Najdraza komanda: copy autoexec.bat lpt1

Najproblematicniji komad hardware-a: ISDN router

Najegzoticniji komad hardware-a: AXIS CD-ROM server

Najkompliciranija procedura: Iomega Jaz SCSI na DOS 6.22 preko ISA SCSI kontrolera

Najdrazi pokojni proizvodac hardware-a: 3com

Najveca mreza koju sam napravio: 330 prikljucaka (znam da je vecina vas radila vece, ali ja sam u Sibeniku)

Najvece smece: JNC

Najveca greska u IT karijeri: slusao druge

3 lajka

Ja sam zbog @kmiric i sličnih forumaša i bio na Bug forumu.

Ali se i tamo to raspalo, stara ekipa skoro da ništa ne piše, samo klinci piskaraju o konfiguracijama, grafičkim, igricama itd. To je tamo oko 90% postova, pa sam isprovocirao namjerno ban na Bug forumu zbog svjetonatorskih pitanja :smiley:

Nadam se da će ovo biti kvalitetan forum i dobra alternativa , i već sam u i oko IT oko 20 godina.

Imam završen IT fax, Cisco CCNA i trenutno spremam AWS SAA cert. jer me osim Linux-a, mreža zanima i Cloud, te AI zbog ogromnog hajpa.

Trudim se da što više programiram , pogotovo u Pythonu da je Github profil koliko-toliko dobar.

2 lajka

Ne kažem ja bzvz da je @kmiric zvijezda.

Ljudi dolaze zbog njega. :smiling_face_with_sunglasses:

3 lajka

Ćao svima, volim sve što vole mladi, za život timarim infrastrukturu i slušam plakanja inženjera, pozdrav mami i tati i svima u studiju i režiji.

4 lajka

Šefice dobro došla :drum::cherry_blossom:

2 lajka

Pozdrav svima🙂, PC i gaming entuzijast od kraja 90-ih, sudjelovao u modding sceni starijih SBK i MotoGP naslova, u Unityu ponekad kemijam (ucim) oko point&click igara, preferiram sadrzaj koji ima kvalitetan fokus na pricu i likove, radim oko PC-eva i mehanike…

3 lajka