Dobrodošli na root.hr! Ovdje se možete predstaviti zajednici. Recite nam tko ste, čime se bavite, koje tehnologije koristite i što vas dovelo na naš forum. Ne bojte se, mi ne grizemo! ![]()
ko je koristio warezhr onda me pozna.
za sve ostale
bavim se webovima u WP, volim LEGO kockice, a ovo su neki moji projekti
bok svima!
Zanat sam kovao 90ih i ranih 00ih na Srcu, a danas sam “Head of Digital Production and Technology” u jednoj agenciji.
U slobodno vrijeme radim svašta, od webova u wp-u, 3D modeliranja/rendera, aviomodelarstvo, pa sve do šarafanja namještaja (ali samo za svoje potrebe
)…
Bok svima. Dežurni hoarder koji spašava svaki komad hardveraja koji se još može koristiti na ovaj ili onaj način
Zadnje vrijeme više plazim po društvenim mrežama nego po dediciranim IT krugovima pošto složbeno ne delam u industriji više. Projekat vrijedan spomena za koji neki već i znaju:
Zdravo Svima sta da kazem, pocinjao na nekadasnjem Dalibors27 a prvi moj projekat je bio kad sam bio suvlasnik i osnivac BalkanDownload, ucio se ranih 2000 tih godina, a da nas pored freelance posla radim u gaming industriji.
Pozdrav. 30 godina u IT. Karijeru poceo sredinom ‘90-ih kao softveras/hardveras, veci dio karijere kao hardveras, zadnjih nekoliko godina mlatim praznu slamu kod korisnika. Jos uvijek smatram da su 4:3 monitori jedini ispravni put. Pisao sam blog “informaticar starog kova”.
Pozdrav svima,
Jedno 20.-ak godina u IT-u, od toga 8 godina u enterprise-u na Zapadu.
Prvi doticaj s hardware-om je bio kad mi je dosadilo placati, tj. traziti roditelje da plate +300kn za zamjenu 56k modema koji su izgarali na redovnoj bazi.
Pretpostavljam zbog blizine trafostanice i oscilacija u naponu. Nikad nisam to detaljno istrazio.
Nakon toga sam sam upgrade-ao GeForce2 MX400 64MB karticu u PC-u s nekom Radeon-kom od 256MB.
Tim sam sluzbeno zapoceo karijeru u IT-u kao mali iz susjedstva, “odnesi njemu, on se u to razumije”.
I dan danas se rado sjetim tih momenata, tog osjecaja ponosa. ![]()
To me je zapravo i stavilo na ovaj career path.
Slobodno vrijeme provodim s zenom i malim, sviram gitare, pisem kod i odrzavam svoje app-ove kao side hustle.
I da, imam obe knjige od @kmiric, i to potpisane.
Jaci si od mene, i ja ih imam ali nepotpisane. ![]()
I dan-danas vristim na “Maknen se od laptopa i predan njoj štafetnu palicu. Ona uđe u fejs, pa u Photos i slavodobitno kaže: “Mali šta me zajebaješ, jel vidiš da su sve slike ode.”
![]()
Ček @kmiric je zvijezda
? Morao sam ga Googlati (jbg, živim tek 5 god u HR).
Kakva zvijezda, obicni IT-ovac sa mozda malo smisla za humor.
ja sam ju zamijenio sa GeForce 4 Titanium! ![]()
Pozdrav svima! Sistemaš sa 20-ak godina staža u IT-u. Prvo “ozbiljno” računalo se složilo 2001. godine i nije se prestalo modificirati sljedećih godinu dana - Athlon XP 1600+ Palomino, ABIT NF7, GeForce 2 (vrlo brzo pređoh na 4 Titanium), 512MB RAMA i 755DFX monitor. Iste godine izbacujem web za osnovnu školu koju sam pohađao i lokalni portal s vijestima, uzimam prve kune i mislim si: nije ovo loše! Kako sam samo bio u krivu. Ponekad pišem članke za IT publikacije, ostatak vremena lutam Europom sa fotoaparatom. Povedem nekad i ženu. Jedna od stvari koju najteže podnosim u IT svijetu je kućno prijateljstvo s @kmiric.
Potvrdujem izrijek cijenjenog kolege @nbarbaric, a kad vec spominjemo prva racunala (ajde za ovu priliku ostat cemo u PC kompatibilnom svijetu da ne idemo u ‘80-e) 80486 DX4 na 100 MHz, X MB SIMM (zaboravio koliko). Prvi upgrade je bio na 120 MHz, a to je bilo vrijeme kad su u istu plocu isli Intel, AMD i Cyrix.
Prelazak na SDRAM je bio killer. Zajedno sa 66 MHz FSB.
Najvece olaksanje u mojoj karijeri je bilo kad smo napustili BNC.
Najdraza komanda: copy autoexec.bat lpt1
Najproblematicniji komad hardware-a: ISDN router
Najegzoticniji komad hardware-a: AXIS CD-ROM server
Najkompliciranija procedura: Iomega Jaz SCSI na DOS 6.22 preko ISA SCSI kontrolera
Najdrazi pokojni proizvodac hardware-a: 3com
Najveca mreza koju sam napravio: 330 prikljucaka (znam da je vecina vas radila vece, ali ja sam u Sibeniku)
Najvece smece: JNC
Najveca greska u IT karijeri: slusao druge
Ja sam zbog @kmiric i sličnih forumaša i bio na Bug forumu.
Ali se i tamo to raspalo, stara ekipa skoro da ništa ne piše, samo klinci piskaraju o konfiguracijama, grafičkim, igricama itd. To je tamo oko 90% postova, pa sam isprovocirao namjerno ban na Bug forumu zbog svjetonatorskih pitanja ![]()
Nadam se da će ovo biti kvalitetan forum i dobra alternativa , i već sam u i oko IT oko 20 godina.
Imam završen IT fax, Cisco CCNA i trenutno spremam AWS SAA cert. jer me osim Linux-a, mreža zanima i Cloud, te AI zbog ogromnog hajpa.
Trudim se da što više programiram , pogotovo u Pythonu da je Github profil koliko-toliko dobar.
Ne kažem ja bzvz da je @kmiric zvijezda.
Ljudi dolaze zbog njega. ![]()
Ćao svima, volim sve što vole mladi, za život timarim infrastrukturu i slušam plakanja inženjera, pozdrav mami i tati i svima u studiju i režiji.
Šefice dobro došla ![]()
![]()
Pozdrav svima🙂, PC i gaming entuzijast od kraja 90-ih, sudjelovao u modding sceni starijih SBK i MotoGP naslova, u Unityu ponekad kemijam (ucim) oko point&click igara, preferiram sadrzaj koji ima kvalitetan fokus na pricu i likove, radim oko PC-eva i mehanike…