Tema o mobitelima (brendovi, iskustva, preporuke, ...)

Brend OnePlus mobitela je kod nas relativno slabo zastupljen , pa ću napisati kratki osvrt na njegov specifikacije:

Dosad sam imao 3 Xiaomi mobitela i to Readmi Note i bio sam oduševljen odnosom cijene i kvalitete. No, međutim Xiaomi je dosta poskupio i nije više best buy , već njegovi modeli su cjenovno u rangu Samsunga trenutno. Što ne znači da su loši, već da nisu toliko povoljni kao prije.

I tako na nagovor prijatelja kupujem OnePlus Nord na olx.ba koji je švercan iz Skandinavije, ali je nov i nikad nije paljen. Uspio sam se cjenkati sa šanerom i spusti cijenu još 50 maraka.

Tako da me je nov mobitel od 500 maraka , izašao 250 KM i što bi narod rekao : “Puna šaka brade!”

OnePlus Nord CE 3 Lite dokazuje da pristupačan mobitel ne mora značiti kompromis. Njegov 6,72‑inčni ekran s 120 Hz osvježavanjem pruža glatko i fluidno iskustvo, čak i kad na uređaju imate preko 60 aplikacija. Snapdragon 695 drži sve pod kontrolom, a baterija od 5.000 mAh traje nevjerojatna 2 do 3 dana uz umjereno korištenje, dok brzo punjenje od 67 W znači da se mobitel u trenu vraća u punu snagu. Kamera od 108 MP impresionira detaljima i oštrinom, bez obzira na uvjete snimanja, što ga čini odličnimza svakodnevno slikanje - što mi je jako važno. Gejming ide solidno, iako za mene osobno to nije prioritet, ali svejedno pokazuje da Nord CE 3 Lite može pokretati moderne igre bez komplikacija. Dizajn je elegantan, a kombinacija performansi, baterije i kamere stavlja ga iznad očekivanja u svojoj cjenovnoj kategoriji. Ukratko, ovo je pouzdan i sposoban uređaj za svakodnevicu, koji kombinira praktičnost i zabavu bez nepotrebnog kompliciranja. Ako tražite mobitel koji izdrži cijeli dan, snimi odlične fotografije i ne zabušava s multitaskingom, ovo je pravi izbor.

Ocjena : 8

Isplativost: 9

Pošto sam geek , i volim linux i open source - stavio sam i hackersku temu :laughing:

Imam iPhone 16 Pro Max i jako sam zadovoljan, pogotovo baterijom.

Privatno koristim Redmi not 13, a firmin telefon je Iphone 15 ali njega sem telefoniranja i slack-a ne koristim.

99% vremena koristim Redmi Note i posle 2 godine na njemu se pojavio ghosting ali ni nije nikakav problem za koristenje.

1 lajk

Kod mene je iPhone 16 Pro, leti. Prije njega sam imao iPhone 15 Pro.

Cijeli život sam na Samsungu i ne planiram mjenjati :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth::saluting_face:

Uvek samo Ajfon za sirotilju: počeo sa SE, sad 16e (koji god je najjeftiniji nov u datom momentu).

Kamera snima, pozivi rade - bez potrebe da išta diram.

Posle zezanja sa računarskim sitemima, prija mi da telefon “samo radi.” Glupfon. :slight_smile:

1 lajk

Mene nerviraju kolko su danas glomazni telefoni tak da i dalje mrcvarim S8 koji odbija krepat :smiley: Na Apple ne mislim prelazit pa mi je tragično da zapravo imaju dost dobre formate, pogotovo sad već stara mini serija.

Pixel sa “a” serijom je vjerojatno nešto čemu naginjem jer me zanima i prtljat po Graphen OSu, al su i polovnjaci nerealno skupi tak da nedam pare.

2 lajka

Kada pricamo o kineskim mobitelima, prvo sam zapoceo sa Huawei koji je bio za moje potrebe top. Poslije sam presao na Xiaomi Redmi Note 8T (2,5 godine koristio). Prodao sam ga iz razloga samo sto je baterija oslabila znacajno. Trenutno sam na Xiaomi Redmi Note 10S. Uskoro ce mu 3 godine i ekstra me sluzi. 90% vremena sam ga punio na slabijem punjenju preko laptopa jer nije bilo potrebe za fast charging da kuham bateriju i smanjujem kapacitet. Sad ima kapacitet 87% ali i malkice manju voltazu od normalne. Vec pocinje baterija pokazivati svoje godine. Sad ne znam iskreno na sta bi presao dalje. Kao sto je @dejvid rekao, Xiaomi mi vise nije “best buy” fakat su digli cijene da sad ne znam da li opet uzeti Xiaomi ili Samsung (iako nisam njihov ljubitelj). Inace ne volim skupe mobitele. Bitno mi je samo da ne stopa prilikom rada.

1 lajk

Nakon sto sam proveo koju godinu na Androidu, pocevsi s v2.1 Eclair (racunajte. :slight_smile: ), prebacio sam se prije par godina na Apple-ove proizvode, ukljucujuci i cijeli ekosistem.

Zasto? Pa eto, dosao sam u godine kad nemam vise vremena se zajebavati s uredjajima. Bilo to mobitel, slusalice, laptop, etc.

Ovo malo slobodnog vremena sto imam ne zelim trositi na pokusavanje spajanja slusalica s mobitelom, troubleshoot-anja pizdarija i sl.

Da budem iskren, nisam pozalio ni sekunde. Tako da, iPhone NN Pro Max. :slight_smile:

2 lajka