Popravak kompjutera (rastavljanje, mjenjanje komponenti, čišćenje, mjenjanje paste, instalacija OS, antivirus, ...)

Ponekad neku lovu zaradim na popravku i čišćenju kompjutera i laptopa, zamjeni komponenti, čišćenju i usisavanju prašine, zamjeni paste te instalaciji Win i Linux OS-a, te čišćenju od virusa i ostale maliciozne gamadi. :smiling_face_with_sunglasses:

• Zadnje je neki stariji Macbook gdje sam mjenjao SSD i u procesu je instalacija MacOS novog.

3 lajka

Vecinom cistim i menjam pastu na zeninom i mom Samsungu , sto se tice Macbook,a ne usudjujem se da ga otvorim.

Letos sam postavljao kamere i sigurnosni sistem u jednom skladistu,nekad popravim neki stampac ili slicno.

Ali vecinom skupljam Tehniku koju ljudi poklanjanju onda je je popravim i prodam.

2 lajka

Šerafim na dnevnoj bazi nekog vraga. Trenutno sam u procesu osposobljavanja starijeg Intelovog NASa pa otkrivam proprietary kerefeke intelove stare 20 godina sad već.

Prvo slaganje PC-ija kao brucoš 2000.g.

Ovaj frend Damir na FOI me uvjerava kao brucoša da ne kupujem u prodavnici komp u dijelovima, već od njegovog prijatelja koji ima jeftino komponente.

To stoji i jesu najjeftiniji ali mi stari na telefon govori : budalo otiđi u Austriju i prevezi komponente i složi sam komp. Stavi u ruksak i to je to.

Ja kažem Damiru, i on ode sa frendom u Graz i kupe brutalan komp sa AMD Athlon procesorom koji je bio aktualan kao najbolji u tadašnjem Bugu i nek super grafu i vidim ih kako igraju Quake.

Onda ja zamolim Krešu prijateja iz Čakovca, koji ima auto da i mi to odradimo.

On pristane, ali ako platim gorivo. Imao je nekog japanca malog i bilo je kul auto.

I tako mi pređemo granicu ali sa njegovom obitelji da ne bude sumnjivo.

I to kod našeg čovjeka Bosanca u Graz i uoće ne treba ni engleski ni njemački.

Fuck yeah!

Složio sam već sve komponente po Bug uputama, AMD Athlon , neka Gygabyte grafa, WD disk i ne sjećam se ostalog. Pošto je rizično prenijeti i monitor, njega kupim u VŽ King trgovini. Bio je neki katodni ali kul flat LG, i također i pržilicu iliti snimač da mogu snimati filmove u super duper Nero burning rum.

E sada Velimir prijatelj ima dobrog frenda sa 4. godine koji se kuži u sastavljanje komponenti iako sam i ja prilično upućen.

Složimo sve i upalimo kad ono dim.

A hebem ti sve.

Vlado nije stavio pastu na procesor nikako.

Pizdim na njega, i idem kupiti od zadnjih para procesor opet isti iako ću do kraja mjeseca jesti samo kruh, slaninu i kečap.

Doduše Velimir mi posudi iksicu nekad da mogu na ručak. Hvala!

Onda složimo sve i proradi konačno.

Vlado promjeni pinove na master u hard disku kao primarno i pokrene instalaciju Win XP koji je tek izašao, a rođak Jozo mi da neki okrljašteni XP sa svim kul forama. Mislim da se zvao XP black.

Onda ja sam sa Bug CD sve programe instaliram koji su free i drajvere potrebne.

Ide startanje Quake i Warcraft 2 za koju je Drago Galić iz Bug-a napisao najbolju recenziju u povijesti, kao i Counter Strike .

Ja poslije u stanu kupim hub jer sam čuo to od nekog i utp kablove i bio je to prva privatna lokalna mreža valjda u državi u nekom stanu gdje smo nas trojica igrali te 2 igre. Idu podjebavanja normala. Ja sam u counteru solidan i gađam snajperom iz daljine dok me ne provale :grinning_face:

U Warcraft 2 nisam rasturao jer nisam skužio odmah prečice na tipkovnici, ali sam igrao samo sa Elfovima, jer sam vilenjacima bio općinjen iz Gospodara prstenova.

Imali su 3 kul super heroja, ako ih stigneš pokrenuti dok ne izgubiš igricu. jbga

Gubio sam ali je bilo zabavno.

P.S. Pali smo valjda sve ispite taj ispitni rok. 😃

Se to išlo kod Adnana u Nippon Diskont možda :smiley: ? To je obično bio go to

1 lajk

Ma ne sjećam se više točno naziva.. Znam da je negdje oko Graza bio taj dućan. Vejrojatno je to taj.