Evo mog stajališta, što se tiče trenutne političke situacije u BiH i Hrvatskoj:
Ja sam kozervativnog svjetonazora i neki desni-centar, ali zbog jako loše situacije u ove 2 države ekonomije, standarda, korupcije, školstva, zdravstva, pravosuđa i najviše odlaska masovnog mladih ljudi iz Hrvatske i to ne pojedinaca već cijelih obitelji na Zapad (trbuhom za kruhom) - nezadovoljan sam politkom HDZ-a koji je isključivi krivac za to. Oni su vladali u 6 mandata, a SDP u 2 tako da su isključivi krivci za odlazak skoro pola miljuna Hrvata, a zamjenjuju ih Nepalci i slični koji se neće nikad integrirati u naše društvo već isklčivo rade da prežive i šalju pare u svoje matične zemlje. Sa takvim prilivom migranta nisu se ni zapadne imperije mogle iznijeti, pogledajte primjere Engleske, Francuske ili Njemačke.
Meni će biti ista plaća tko god bio na vlasti, ali mi savjest i razum govore da glasam za bilo koju drugu opciju desnog centra.
Kad vidim u Potjeri one mlade i pametne ljude od koji većina želi pobjeći što zapadnije od Beča srce mi se stegne. Od moji prijatelja sa IT faxa je oko 80% pobjeglo u Njemačku, Irsku, Skandinaviju, jer ih svakodneve frustracije sa stanjem u Hercegovini frustrira i neće da ovdje se bore sa vjetrenjačama, već idu u siguran i uređen sustav - jer imamo samo jedan život.
Ja svake izbore izađem da glasam i u BiH i Hrvatskoj, ali me frustrira to mišljenje kod većine: Ma svi su oni isti i izađe oko 40-45% ljudi na izbore, te onda sljedeće 4 godine kukaju po kavama kakvo nam je st(r)anje ovdje. → Čovječe , ako nisi uopće glasao nemaš ni pravo onda seruckati po vlasti ma koja ona bila.
Uvijek postoji : opozicija i neki treći izbor.
Evo 2 puta sam glasao za Most jer se slažem sa njihovim stajalištima i smatram da su dobra stranka, ali njihova agresivna retorika je loša i oni zapravo ne nude nikav ekonomski plan i program , te nakraju krajeva i bolji standard i sve ostalo što ljudi ovdje žele.
Dosta mi je prepucavanja čiji je djed bio partizan a čiji ustaša, jer to je bilo prije 70 godina i kusur. To neka istražuju najstručniji povjesničari u državi a ne neki politikanti koji samo se slikaju na tim obljetnicama i skuplaju političke poene. Zlo mi je više od toga! Mene osobno više zanima osim IT struke, kako ću otići na zimovanje , ljetovanje i družiti se ljudima sličnih interesa a ne da gledam kako ljudi prose po ulici i vire iz kontejnera.
Sad sam se odlučio da ću glasati za novu stranku Drito od bračnog para Raspudić, makar i izgubila jer njihove osnivače poznajem i osobno, te su stručni, obrazovani i čestiti ljudi, sa kojima se slažem u 99% mišljenja i poteza,
SDP je bila nekakva normalna ljevica, ali je isto kao i HDZ kad su došli na vlast postavili sve svoje ljude na ključna mjesta direktorska te zapošljavaju preko štele u državne firme.
To i ptice na grani više znaju.
Raditi kao privatnik na balkanu je jako tepko zbog ogromnih poreza, prireraza, klinca-palca i većina radi na crno , tj. daje minimalne plaće a ostatak na ruke. Ali to znači da če ti biti i minimalna mirovina koja će ti u starosti dovoljna samo za hranu i ljekove.
Možemo je ultraljevica koja bi vratila trg šepavog maršala Broza i gori su u Zagrebu od Bandića 5 puta, Fuj!
Toliko od mene!