Napravio sam mali projekt dok učim AWS Solutions Architect Associate certifikat i htio bih ga podijeliti s vama.
Primijetio sam da mi klasično učenje kroz čitanje i testove brzo postane monotono i da ne pomaže dovoljno u razumijevanju stvarnih scenarija. Zato sam pokušao napraviti drugačiji pristup učenju.
Napravio sam AI AWS SAA coach koji učenje prikazuje kroz interaktivna pitanja i objašnjenja, slično kao Netflix iskustvo. Dobiješ pitanje, razmisliš, odgovoriš, a zatim dobiješ jasno objašnjenje zašto je odgovor točan ili netočan.
Cilj mi je bio da učenje postane aktivno, a ne samo memoriranje servisa, te da se više fokusira na realne AWS scenarije.
Za izradu sam koristio AWS PartyRock.
Trenutno je ovo beta verzija i pokriva beginner i intermediate razinu pitanja. Sljedeći korak mi je dodati naprednije scenarije i kombinacije više AWS servisa kao što su VPC, S3 i Lambda u realnim situacijama.
Ako nekoga zanima, mogu podijeliti demo i GitHub link:
Volio bih čuti povratne informacije, posebno od ljudi koji imaju iskustva s AWS-om ili su već prošli SAA certifikaciju.
Pričekaj malo, čekam reakcije stručnjaka iz AWS da procjene kakav je zaista projekt i koliko je relevantna moja ideja, a kad bude vrijeme za to bit će i app i github repo za sve. Zasad reakcije na Net-u su pozitivne. Strpljen-spašen što bi rekli stari.
@dorian oprosti molim te, nisam te mislio vrijeđati uopće .
Fora je što sam ja potpisao sa AWS NDA - tj. ugovor o povjerljivosti te nisam siguran koliko smijem dijeliti projekte i info sa ostalim IT stručnjacima.
Evo , pušao sam upravo projekt na Git , te možete slobodno isprobati i aplikaciju.
Ja ipak vjerujem u open source, te mislim da ideje i znanje treba dijeliti sa svima!