Local search (Linux)

Napravio sam local search za Linux. Pretraživanje datoteka mi dugo traje pa me ponukalo da napravim nekaj. Recoll mi se nekako nije baš sjeo.

Prvo sam uz Gemini krenuo a onda završio u Claude.

App indeksira nazive datoteka i ekstenzije te se pokreće web server na portu 5000. Radi i watchdog tj. čim dodate datoteku indeksira je.

Može se u postavkama onemogućiti da indeksira određene mape kao što mu se može staviti i da indeksira word, pdf i tekstualne datoteke (txt, csv, py, html,…).

To je kao opcija radi prevelike baze.

Testirano je trenutno samo na Debianu 13 (upravo se indeksira disk od 1TB gdje je 900GB zauzeto). Ne indeksira skrivene mape.

Tekstualne, video i fotografije možete direktno pregledati bez otvaranja druge aplikacije.

Testirajte, mijenjajte radite kaj želite a i slobodno napišite ako vam se ne da kaj bi bilo dobro još.

Copernicus desktop search mi je pao na pamet.

Link: GitHub - spidermanhr/local_search · GitHub

2 lajka

Odlično, hvala ti što si podijelio.

Hvala!

Nadam se da bude radilo.

Tko isproba neka napiše par rečenica što misli.

Našao sa da je trenutno limit pretraživanja 100 datoteka.

Moram napraviti paginaciju.

1 lajk

Po čemu je ovo bolje (efikasnije) od:

apt install locate

updatedb

locate “*.pdf”

Da ne spominjem security risk ako podigne web server na 0.0.0.0. :slight_smile:

Nisam rekao da je bolje i efikasnije, samo eto nije mi se dalo tipkati po terminalu plus kaj sam odmah sloćio da vidim sliku ili txt fajl.

Da mogu nekako u double commandru ubrzati tražilicu onda ne bi ovo radio.

A i sa drugog računala ne mogu pristupiti serveru.

AI kaže zato kaj je upisano 127.0.0.1.

Kaj mi padne na pamet pa onda vajbkoding radim. Doduše kako kolegice trebaju nekada izračunati staž s mirovinskog a tamo nema skupno nego po firmama gdje si bio pa zbrajaj.