Koju knjigu ili blog trenutno čitate?

Preporučite IT knjige, blogove ili dokumentaciju koju trenutno čitate. Što vam je pomoglo u poslu ili vas inspiriralo?

Sto se tice knjiga trenutno citam dve.

Prva knjiga je naravno klasika Harry Potter na engleskom a ruga je Steve Jobs biografija isto na engeskom.

1 lajk

Ja sam već pročitao Steve Jobs biografiju i pošto mi je on jedna od najinspirativnijih osoba u IT svih vremena, samo tople preporuke za tu knjigu.

Kažu da je na dan smrti Jobsa, cijela Amerika plakala i bila zavijena u crno.

Pokoj mu duši, lik je bio vizionar i genijalac.

1 lajk

Trenutno čitam i preporučujem svima knjigu:

“Hacking Kubernetes” je praktični vodič kroz sigurnost Kubernetes sustava koji kombinira teoriju prijetnji s realnim primjerima napada i obrambenih mjera, pomažući čitatelju da razumije gdje su stvarne slabosti u K8s okruženju i kako ih zatvoriti.
Autor Andrew Martin (sa Michaelom Hausenblasom) jasno objašnjava kako modeli prijetnji, konfiguracijske pogreške i ranjivosti mogu dovesti do kompromitacije klastera, te nudi konkretne savjete za hardening i zaštitu.
Knjiga je vrlo korisna security profesionalcima i DevOps timovima koji već imaju osnovno znanje o Kubernetesu i žele ga učiniti sigurnijim, ali možda nije baš za početnike.

Inače knjigu sam dobio na WeAreDevs konferenciji i ima i posveta od autora knjige.

Tehničke knjige nikad nisam pročitao metodom “od početka do kraja” već idem po temama koje me zanimaju pa proširim dodatno s blogovima ili tutorialima.

Skačem trenutno između ovih 5 knjiga zadnjih godinu i pol, rekao bi da sam prošao 60% kombinirano.

Meni odlične, ako netko ima još preporuka podijelite

1 lajk

Prešao sam pola ove knjige o C# i .NET iako mi to sad nije prioritet i fokus:

1 lajk