Koji SaaS ili app biste voljeli da ste vi izmislili?

Eto, kao što naslov kaže.

Zanima me ima li neki SaaS proizvod ili aplikacija koja vam je baš sjela?

Ono, rješava jedan konkretan “problem” koji imate i to radi jednostavno, pametno i bez komplikacija.

App koji ste počeli koristiti i pomislili:

“E ovo je to. Zašto se ja ovoga nisam sjetio?”

Može biti:

• nešto što koristite svakodnevno

• mali niche alat, ne nužno “veliki” proizvod

• SaaS ili mobilna app

• rješava jedan specifičan problem, ali ga rješava odlično

Napišite:

• koji je to app / SaaS

• koji problem vam rješava

• zašto vam je baš taj proizvod “legao”

Baš me zanima kakve ideje i primjere ćete izvući. :smiling_face:

Evo da krenem.

Blitzer.de app

App koji upozorava na radare, bilo fixni (free) ili mobilni (pro).

Nema subscription, one time fee od 9.99€ za pristup.

Znači, ne može jednostavnije od ovoga. Čisti UI, bez kerefeka. Namjestiš da se app pali automatski čim se mobitel spoji na bluetooth od auta. App radi u pozadini i uredno javlja na vrijeme.

1 lajk

Izmislih app za preslušavanje kafića, diska, klubova …

ideja je bila kad je tek došao internenet kakvog ga danas znamo, a ne onaj spori koji pukne dizanjem slušalice jer onda sam još bio full mlad i po partijima te sam želio čut di bi išli, a ne odem na jarun i cajke, a želimo na Trance.

Dakle ideja je bila imati popis klubova u aplikaciji i biraš po žanru koji želiš i onda ti preporuči, a isto možeš poslušat 10 sec muzike koja se trenutno pušta tamo da si potvrdiš da li je to to.

Onda još internet nije bio toliko raširen, a kamoli brz i idehja stremanja a kamoli mobiteli i ostalo pa ostalo po strani još i dan danas.

1 lajk

Jeli zaživio taj app? Top ideja svog vremena!

Nažalost nije nit onda nit još dan danas, jednom kad uhvatim vremena i probam nove ai alate pa se poigram sa tim.

App koji trenutno razvijamo je https://platikarti.com/ to je sustav za fiskalizaciju koji ima i dodatak za woocommerc i sve u jednom koji koristim. i sad došao na ideju da napravimo app za mobilne POS kase koji se povezuje i na taj sustav i da imaš sve u jednom.

Naprimjer klijent ima web, i dućan i ista je zaliha, kad proda u dućanu odmah se zaliha na webu smanji i obrnuto.

1 lajk

vorDa da li je to samo za nase trziste ili global , pitam jer bi vec mozda imao musterije za globalno trziste.

koji app? zika ili POS?

Hm, ako već maštamo, volio bih da sam izumitelj/osnivač Dropbox-a.

Mislim da je od njega krenula sva ta cloud priča.

1 lajk

2 lajka

@vorDa mislio sam na POS

Ja pokusavam da nateram sebe da razvijem program za inventuru ali za Umetnike [Slikare,Fotografe itd].

Gde bi oni mogli da vode svoju inventuru, radi laksih komunikacija sa Galerijama i Sajtovima za prodaju istih.

Vec nekih 6 meseci je to samo ideja i plan koji pisem alii valjda dogodine cu da krenem da radim na njemu.

1 lajk

Meni je kolega na faxu položio sve seminarske na tu istu temu POS, uvijek koristio isti Use-Case a samo mjenjao programske jezike: C#, Java, PHP, Android… :joy:

Dobio je sve odlične ocjene jer je odradio super, samo se nitko prije njega to nije dosjetio da uradi, jer je baza podataka maltene ista..