IT konferencije

• debug 2025

.debug 2025 je definitivno najbolja konferencija koju sam imao prilike prisustvovati uživo u regionu. Ekipa je dignula ljestvicu vrlo visoko. Hvala prvenstveno uredništvu časopisa Bug, koje sam konačno uspio upoznati uživo kao i nekim ljudima iz Mreže. Odabrali su samu kremu IT scene u državi i napravili pravi spektakl, od gostiju i predavača, do nagrada, besplatnog ića i pića, do velikog broja posjetitelja(mislim oko 2000). Btw. moj prvi susret sa IT strukom je bio kao klinjo i konzolama kao Gameboy i prvim compovima: Comodore 64 i PC Pentium 486. Rado se sjetim omiljenih igara: Super Mario, Doom, Wolfenstein, CS 1.3,…
    Ispočetka nisam k… kontao šta znače svi ti informatički pojmovi, ali sam uz formalno obrazovanje se obrazovao uz časopis te razne druge resurse.
    Ta informatika kao dječaku u zajebanom kvartu u pasje poslijeratno doba u Mostaru je bila prilika za bijeg u neki drugi svijet računara i tehnologija.
    Na mene su također kao i većinu utjecali i razni SF filmovi poput: Hackeri, Matrix, Star Wars , Star trek…
    Kasnije slijedi fax, diploma i razni certifikari i usavršavanja, prakse i poslovi, ali mogu zaključiti da usprkos svemu, siromaštvu i ratnom ludilu, Bug je bio i ostao najkvalitetniji časopis u regionu, iako su me banovali sa foruma kojeg sam sam isprovocirao . :smiley:
    Nakon toliko godina imao sam priliku upoznati dosta ljudih iz časopisa , kao i ostale face iz IT industrije.
    Ne sumnjam da će novi debug 2026 biti još bolji, jači i luđi!
    Mogu samo reći nakon svega : Hvala svima!
    P.S. Bug rula nadmoćno! :joy: