Inernet provajderi na Balkanu

Telemach u Bejha nije nešto posebno, ali je daaleekoo najbolji provajder.
Skoro se nikad ne ruši, stabilan je, ne smeta mu ni kiša ni grmljavina, iako sam čuo da ta optika - koja jest uvedena, ide samo do čvorišta a ne do svake kuće zasebno i direktno.
(Ovo je mjereno preko WiFi i nisam spajao kabal direkt u router jer bi brzina bila onako kako i piše u paketu koji sam uzeo - sigurno).

P.S. Imam i TV paket tj. DUO paket (koji će mi klinac fiksni broj u 21. stoljeću) , a jedina zamjerka Telemachu je da nema sportske Arene jer mi je to osobno najveći interes. TV inače malo pratim jer ne želim dobiti čir na želucu gledajući političke emisije 24/7( ipak moram pohvaliti HRT koji ima zaista sjajnih emisija, kvizova, filmova ,..)

P.S. Čuo sam da u HR uvode Starlink na ruralnim mjestima, jer je ukupno gledano bolji od svih provajdera koji nisu optika?

Zadnjih 3 godine koristim optiku čiju je infrakatrukturu proveo RUNE, rualnetwork.eu/hr.

I preko telekoma FIBERNET imam 2.5 gige za download i upload, prezadovoljan sam. (S obzirom da ne živim u gradu ni blizu njega)

Nakon bakra od 40/10 brzine, ovo je …..

Što se tiče starlinka, on je u Hrvatskoj već koju godinu. Njega također koristim u vikendici u kojoj nema infrakstrukture pa je takva vrsta interneta jedina moguća. I sa njim sam prezadovoljan, brzina se vrti oko 350-500, i 50 za upload.

Koristi se za video nadzor, tv itd.

1 lajk

U Hrvatskoj koristim A1, a u Bosni koristim Telemach i zadovoljan sam sa oba.

Brzine: 300/30.

1 lajk

Telemach BiH, zadovoljan kako kad.

U Srbiji je MTS (Telekom) najmanje loš, a sve su lošiji svake godine.

Štedi se na kvalitetnim ljudima i održavanju dokumentacije i sistema.

Ostali su još veća kaubojština uglavnom po pitanju kvaliteta, stabilnosti & podrške.

1 lajk

E sad, ajmo opet to malo razdvojiti na privatne i poslovne korisnike (pisem osobnu toplistu)…
Poslovni:

1. Akton
  2. Cratis
  3. Magicnet
  4. A1
  5. Telemach
  6. HT
    Zakaj baš tim redosljedom ? Eto zato što je bolja komunikacija i brže se odradi posao sa malim telekom kompanijama nego sa gigantima.

Privatno:

1. A1
  2. Telemach
  3. HT

p.s. promet je šejpan, nije pipa odvrnuta do kraja. :slight_smile:

1 lajk