Igrice - nezaobilazna tema na IT forumu

Ovdje pišemo o najdražim igricama i šta trenutno igrate.

Ja trenutno slabo igram igrice jer nemam baš vremena za to, ponekad Fife, online šah i pomalo Football Manager i to je to..

1. Retrovizor: Kutak za igrice - StarCraft 2: Wings of Liberty!

Iako već 10ak godina skoro nikako ne gejmam niti kupujem igrice osim Fife i šaha, htio bih ovaj post posvetiti baš tome.
    Godina je 2010 i na nagovor prijatelja sa fax-a kupujem najbolju strategiju svih vremena. Preko 90 % informatičara je počelo svoju struku radi igrica i još uvijek ih voli, iako neki neće priznati. Kad kažu da im treba nova grafička radi posla članovima svoje obitelji, onda su tu uhvaćeni u laži. Sjećam se da je to valjda jedina stvar online koju sam zaista kupio i to oko 100 maraka, jer se nije mogla krekirati. Potrefilo se da sam imao dobar i skoro nov Dellov laptop i otišao sa ekipom da kupimo još i Razzer miš i podlogu. Onda naravno slijedi puno besanih noćiju i padanja na ispitima, radi igranja online i hvalisanja tko je bolji na lokalnoj mreži ali i na ukupnoj svjetskoj ljestvici.
    Govori jedan od prijatelja na forumu od fakulteta: “Možeš izabrati samo 2 od 3 stvari: 1. socijalni život, 2. dobre ocjene ili 3. Starcraft 2” , kad najjači asistent i programer na fakultetu tad kaže: ja onda biram samo Starcraft. :smiley: Uglavnom to je po meni bilo bolje vrijeme jer su se igrice radile sa puno više strasti i kreativnosti nego danas , a Blizzard je bio najjača izdavačka kuća. Pričalo se da svaki developer u Blizzardu dobije pravi mač kad se zaposli. :smiley:
    Uglavnom nemojte zabranjivati djeci i mlađima igranje igrica sve dok imaju mjere i dobre ocjene, jer igrice su dobre za zabavu, opuštanje, reflekse, kreativnost i inteligenciju i istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da većina igrica povećava moždane aktivnosti. Real-time strategije pomogle su učesnicima ovog istraživanja da brže procesiraju veću količinu informacija i poboljšale su njihove kognitivne sposobnosti.

Tko želi više saznati o jednoj od najboljih RTS strategija i igrica generalno nek pogleda fantastičnu recenziju na sajtu “Svet kompjutera”: recenzija

2 lajka

Igrice komplikovana tematika.

Prvi put sam igrao Boulder Dash na Commodore 64 nekih 94-5 te, i od tog vremena sam se zaljubio , 97 sam dobio Sega Masters original i redovno igrao , po 2000 te kupio si prvi Playstation i tako i pocelo moja avantura u skupljanju konzola i video igara.

Danas slabo igram igre,zbog posla i vremena ali nekad opalim dobar stari Resident Evil ili Tomb Raider na Playstation.

2 lajka

Zbog manjka slobodnog vremena sam prije 2god. spakirao Playstation u kutiju.

Prije toga sam igrao Red Red Redemption 2, The Last of Us 1/2, GTA V, Mudrunner, Minecraft, etc.

Sve single player, nemam živaca više za multiplayer.

Do izlaska Battlefield 6 igrao sam GTA V na RP serveru, od kako je BF izašao cjepam njega, tu i tamo ARC Raiders

2 lajka

Ne odvajam baš ciljano vrijeme za gejmanje pa kad mi se tu i tam neš igra obično¸posegnem za nečim brzinskim. Uglavnom to bude mod ili total conversion za Doom 2 kojih uvijek ima na bacanje koje nisam odigrao još :slight_smile:

Ko god koristi termin “igrica” za računarske igre nije ozbiljan gejmer i nemamo šta dalje pričati…

:stuck_out_tongue:

@InsertCoin koliko sati smo i braća i baba (da, očeva majka) i ja utukli u Boulder Dash! :slight_smile:

2 lajka

@BikeGremlin Ruku na srce neznam koliko sam ukuao vremena ali kazem bio sam bas klinja kad sam ga igrao.

E sad sto se tice Igrice/Igre ili Gaming meni je to isto.

Besplatno

https://www.epicgames.com/store/us-US/product/styx-master-of-shadows-4d9ab3

https://www.epicgames.com/store/us-US/product/styx-shards-of-darkness-77c030

1 lajk

Kako ja ovu temu nisam primjetio, wtf :rofl:

Igram PUBG Mobile