Ovdje pišemo o najdražim igricama i šta trenutno igrate.
Ja trenutno slabo igram igrice jer nemam baš vremena za to, ponekad Fife, online šah i pomalo Football Manager i to je to..
-
Retrovizor: Kutak za igrice - StarCraft 2: Wings of Liberty!
Iako već 10ak godina skoro nikako ne gejmam niti kupujem igrice osim Fife i šaha, htio bih ovaj post posvetiti baš tome.
Godina je 2010 i na nagovor prijatelja sa fax-a kupujem najbolju strategiju svih vremena. Preko 90 % informatičara je počelo svoju struku radi igrica i još uvijek ih voli, iako neki neće priznati. Kad kažu da im treba nova grafička radi posla članovima svoje obitelji, onda su tu uhvaćeni u laži. Sjećam se da je to valjda jedina stvar online koju sam zaista kupio i to oko 100 maraka, jer se nije mogla krekirati. Potrefilo se da sam imao dobar i skoro nov Dellov laptop i otišao sa ekipom da kupimo još i Razzer miš i podlogu. Onda naravno slijedi puno besanih noćiju i padanja na ispitima, radi igranja online i hvalisanja tko je bolji na lokalnoj mreži ali i na ukupnoj svjetskoj ljestvici.
Govori jedan od prijatelja na forumu od fakulteta: “Možeš izabrati samo 2 od 3 stvari: 1. socijalni život, 2. dobre ocjene ili 3. Starcraft 2” , kad najjači asistent i programer na fakultetu tad kaže: ja onda biram samo Starcraft.
Uglavnom to je po meni bilo bolje vrijeme jer su se igrice radile sa puno više strasti i kreativnosti nego danas , a Blizzard je bio najjača izdavačka kuća. Pričalo se da svaki developer u Blizzardu dobije pravi mač kad se zaposli. 
Uglavnom nemojte zabranjivati djeci i mlađima igranje igrica sve dok imaju mjere i dobre ocjene, jer igrice su dobre za zabavu, opuštanje, reflekse, kreativnost i inteligenciju i istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da većina igrica povećava moždane aktivnosti. Real-time strategije pomogle su učesnicima ovog istraživanja da brže procesiraju veću količinu informacija i poboljšale su njihove kognitivne sposobnosti.Tko želi više saznati o jednoj od najboljih RTS strategija i igrica generalno nek pogleda fantastičnu recenziju na sajtu “Svet kompjutera”: recenzija