Glazbenici - tko što svira?

Pozdrav svima!

Otvaram ovu temu čisto iz znatiželje. Ima li još muzičara među nama i što tko svira?

Ja sviram gitaru i usnu harmoniku, amaterski i iz čistog gušta.
Nekoliko puta sam svirao jam sessione po kafićima, ništa profesionalno, više ono “za dušu”.

Oprema koju trenutno koristim:

• Gibson Les Paul 60’s Standard (Unburst)

• Gibson SG ’61 Standard

• Höfner klasična gitara 4/4 (1974)

• Marshall DSL1

• Ponekad idem i “silent mode” preko iPad-a (BIAS FX2) + Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ω slušalice

Glazba koju sviram / slušam:
Najviše 60’s i 70’s rock i blues.
Od bendova i izvođača:

AC/DC, Led Zeppelin, The Who, Humble Pie, Canned Heat, Free, The Doors, Jimi Hendrix, SRV, Albert King, Freddie King, Elmore James, Rory Gallagher, Cream, Mountain, The Rolling Stones, Sly & The Family Stone… i još svašta nešto. :slight_smile:

Povremeno zalutam i u 90’s grunge/rock, a zadnje vrijeme pokušavam pohvatati flamenco rumbu u stilu Gipsy Kings. Već mjesec dana vježbam samo desnu ruku i pokušavam držati stabilan rumba ritam. Nije lako, ali je zakon kad počne sjedati.

Ako ima još glazbenika ovdje, javite se - što svirate, što imate od opreme i koji vas žanr trenutno drži? :guitar::musical_notes:

3 lajka

Ne znam svirat ništa, ali bi volio znati sintsajzer ili harmoniku, da sviram po svadbama kad mi IT dopizdi.

1 lajk

Pa pocni! :slight_smile: Danas, sa svim dostupnim informacijama, nikad nije bilo lakse nauciti nesto.

Vidi ga, čeka na mene

1 lajk

I jeftiniji bi bilo dobri za poceti. :smiley:

Sviram Akusticni gitaru i Bass.

Dok sam bio u srednjoj skoli sam slucajno poceo da sviram Bass i onda sam cak i bio u Punk bendu gde smo svirali neke obrade od Balasevica i neke nase pesme.

Sto se tice Akusticne neznam koja je starija od mene puno cak nekih 10+ godina.

A Bass je trenutno Ibanez Japan Made 5 string Soundgear Bass

Pojacalo Ibanez IBZ10BV2

1 lajk

Najs! Što prašiš u zadnje vrijeme?

Ruku na srce nisam nista konkretno uzeo da odsviram otkako sam se ozenio pre 5 godina , ali poslednje vreme sviram i pevuckam Josipiu Lisac Maglu,Neverne Bebe ,Kerber, Hey Jude, Fats Domino Blubbery Hill, Elvis itd.

Generalno sam u old School od od ranih 50 tih do 70 tih , ali nekad volim nae ex yu da odsviram.

1 lajk

Sviram gitaru aktivno desetak godina

Bilo je par gaža po kafićima, ali uglavnom sam po kućnim druženjima ili slavljima

Zadnje dvije godine učim klavir i harmoniku, koliko vrijeme dopusti

Na gitari uglavnom ex-yu rock, klasični rock i domaće mixeve za ekipu. S harmonikom sam proširio narodne i sve što ide uz dernek :grin:

Oprema:

• Elektro-akustična Ibanez
  • Roland RoundCube GX pojačalo
  • Casio CTX 5000 synth
  • Hohner Verdi III harmonika
3 lajka