Docker u produkciji - vaša iskustva?

Koristite li Docker u produkcijskom okruženju? Koja su vaša iskustva?

Sve ok, radi stabilno.

I kod mene isto, skoro sve mi se vrti u Dockeru i koristim Portainer uz to.

Moj projekat Docker single page aplikacije sa K8s, sve napravljeno lokalno:

Sad ga planiram implementirati i CI/CD …

Stay tuned…

Ja i Docker se još uvijek nismo sprijateljili, iako na par mašina imam par stvari koje gonim u dockeru, ali ja ga lično ne bi nikada koristio jer mi je smrt trubleshootat nešto kada se desi problem, jest da mi ubrza većinu procesa i stvari koje ovako moram ručno raditi, ali naučio sam se u zadnjih godina da sebi automatiziram procese i bez dockera, tako da mi je ovako mnogo lakše, pogotovo ako se desi neki problem u kontenjeru, pogotovo za neke veće production aplikacije/websajtove ne bi nikada docker preporučio, za mene je to znak neozbiljnosti i ljenosti :smiley:

za neke veće production aplikacije/websajtove ne bi nikada docker preporučio, za mene je to znak neozbiljnosti i ljenosti :smiley:

To sto se ti i Docker niste sprijateljili, ne znaci da je koristenje Dockera znak neozbiljnosti i lijenosti. :wink:

1 lajk

Kombinacija linuxa + docker je ubitacna kombinacija za bilo koji server.

Nikada me nije izdao a bez njega ne bi mogao zamisliti kako bi radio… Imam bash scriptu gdje sam sebi napravio postgres docker compose template s kojim imam odmah min 50% stvari za bilo koji projekat u 3 sekunde. Ne koristim Supabase i slicno za vecinu app jer nije da su nesto toliko heavy traffic sto znaci usteda + caching tako da se baza minimalno dira + dodatna sigurnost podataka + totalna kontrola nad podacima. Najobicniji shared VPS moze sluziti kao munja, naravno kada se setuje sve dobro (zbog toga treba dobro linux znanje)

2 lajka

Lik priča gluposti..

Trenutno junior developer mora znati osnove dockera, a ne jedan linux admin ili DevOps.

Ja nisam rekao da ne znam raditi sa dockerom, jednostavno da ne volim, nedaj lipi bože da je neko drugog mišljenja od tebe :rofl:

1 lajk