Cisco CCNA cerifikat

Pošto sam prije otprilike 8 godina položio Cisco CCNA sa 83%, zanima me koliko je pametno i isplativo ponovno polagati cert. ilitiga recertifirati opet…

Pošto sada više naginjem karijeri DevOps sa fokusam na AWS i GCP, koliko mi je pametno to raditi, ponavljati materijale i koliko je sada uopće cijenjen i tražen u CV i na tržištu…

Ne znam koliko je pametno, ali ja planiram preko Algebra HZZ vaučera

1 lajk

S obzirom da ides ka DevOps, onda je bolje ciljati na aws certifikate. I ja ih svakako ciljam i pripremam se uskoro nakon ispita na faxu na hardcore ucenje. Takodjer preporucio bi ti i LPIC. Nisu skupi (oko 120 dolara tako nesto). Cisto da imas za CV i papirni dokaz da znas koristiti linux. Sto se tice skupljih certificata kao sto su CISCO itd po mom misljenju ne isplate se osim ako ti firma nece platiti ili od nekoga dobiti neki vaucer. Ovako da ih sam placas preskupo je.

1 lajk

Puno hvala na odgovoru. Prošao sam intenzivni bootcamp Linux od 2 mjeseca u jednoj renomiranoj firmi i dosta naučio praktično o Linuxu, također 5 pdf-ova sam izvježbao sa Srce materijali (koje bih svakome preporučio). Sad imam PRO preplatu na renomirani KodeKloud i imam 2 besplatne specijalizacije i pripreme za Linux : Linux Foundation Certified System Administrator (LFCS) i Linux Professional Institute LPIC-1.

Koji bi ti Linux certifikat od ova 2 preporučio i zašto, tj. nije mi bitno samo certificiranje već i znanje koje ću steći kroz praktične labove?

Koliko cesto radis na linux serverima, i o kakvim se scenarijima (kompleksnosti) radi? Btw, ovo je odvojena tema i vec smo off-topic otisli. :slight_smile:

Preporucio bi LFCS s obzirom da je vise prakticniji za razliku od LPIC-1. Ali kada vec imas free pripremu, mozda da prodjes prvo kroz LPIC 1 materijal pa onda da se pripremas za LFCS (ne znam kakav si sa linux znanjem ali uglavnom sta god izaberes neces nista izgubiti).

1 lajk