Radim već neko vrijeme na svom FTP clientu, prvenstveno za sebe jer mi se nije više dalo ovisiti o drugim programima i stalno gledati što koji radi u pozadini.
Windows verziju već koristim svaki dan, a sad radim i Android, iOS i web verziju. Cilj mi je da bude što jednostavniji, brz i bez gluposti koje mi osobno ne trebaju.
Nema praćenja korisnika, telemetrije, analitike ni slanja podataka trećim stranama. Ono što radiš s FTP-om ostaje između tebe i servera, barem je to ideja cijelog projekta.
Kad sve još malo dovedem u red planiram cijeli projekt pustiti kao open source na GitHubu, pa ako bude nekome zanimljiv moći će ga koristiti, pogledati kod, prijaviti bug ili nešto doraditi.
Ne planiram od toga raditi nekakav zatvoreni komercijalni proizvod, više mi je fora napraviti dobar alat koji i sam koristim, a ako bude koristan i drugima još bolje.
Naravno, programiranje još nekako ide, ali smisliti dobro ime… e to je već drugi problem ![]()
Ako netko ima neku ideju za kratko i pamtljivo ime, slobodno pucajte. Može biti vezano uz FTP, file transfer, servere, ali i nemora nužno.
I ne nisam upogonio AI ![]()