LibreOffice ili neka druga Microsoft Office alternativa?

Vidio sam skoro objavu da se plasira Euro Office u europi koji ce biti zamjena i direktni konkurent microsoft office koji osim software ce biti i online office kao google docs.

Ok je sto su napravili. Smatram da im je najveci hit ovdje sto se moze i online koristiti. Osobno koristim libre office kao dugogodisnji linux user i jeste bilo cudno na pocetku ga koristiti, pogotovo sto iskreno UI jeste outdated ali hey, ono je doslovno “if it works don’t touch it” sto i cijenim. Kad sam se navikao, primjetio sam da sam postao mnogo brzi u njemu i da mi je postao mnogo “prirodniji” od Microsoft Worda, cak u mnogim naprednijim stvarima sam lakse radio i dodavao nego u wordu koji me zivcirao poprilicno. Da ne govorim sto je free i open source za razliku od microsoft dreka…

Kakva su vasa iskustva? Sta bi koristili ili koristite kao alternativu microsoft office?

Koristim iskljucivo OnlyOffice jer je UI skoro isti kao u MS Office, ima mobilne, desktop i web aplikacije, da se selfhostat. EuroOffice bi trebo bit pun pogodak jer se oslanja na OnlyOffice. Samo nadam se da ce performanse bit dobre, jer NextCloud je malo… bloatan i pokusava bit sve odjednom.

1 lajk

Koristim LO jer se u office alatima koji izgledaju kao MSO ne mogu snaći. Puno više mi treba da nekaj napravim nego u LO.

Meni taj ribon bar nikako nije sjeo, nije mi produktivan (bar za mene).

1 lajk

Koristim OnlyOffice na Macu i Android mobu.

1 lajk

OO od nedavno ima hrvatski za desktop.

1 lajk

Od prije koji mjesec koristim OnlyOffice, odlična stvar i ako ne uvedu neku pretplatu/naplatu koristim to do daljnjeg. Odlična alternativa.

1 lajk